MittapukuMittapuku on tehdasvalmisteinen asiakkaan mitoilla valmistettu puku, joka on valmispuvun ja räätälipuvun välimuoto. Mittapuvusta käytetään myös nimitystä mittatilauspuku tai mittamuutospuku.

Tilausprosessi alkaa kartoittamalla asiakkaan toiveet ja puvun käyttötarkoitus. Kangasvalikoima on laaja mm. Reda, Holland&Sherry, Carnet, Loro Piana, Vitale Barberis. Pääsääntöisesti puvun hinta määräytyy valitun kankaan mukaan. Kankaan lisäksi asiakas voi vaikuttaa mm. puvun malliin, vuorin väriin, nappeihin, taskuihin, halkioihin, hihansuun rakenteisiin. Italialaistyyppisiin pukuihin mieltyneet, voivat vaikuttaa mm. olkapään rakenteisiin. Takkeihin on saatavilla myös irtoliinarakenne (Full canvas) sekä erilaisia käsityönä tehtyjä viimeistelyjä. Valikoimasta löytyvät puvut, liivit, irtotakit, irtohousut ja päällystakit sekä juhlaan smokit, frakit ja saketit.

Vaatturi ottaa asiakkaasta mitat ja valitsee sovituspuvun, johon hän katsoo tarvittavat mittamuutokset. Valittu kangas ja mittatiedot välitetään tehtaalle, jossa asiakkaalle luodaan tietojen pohjalta kaava ja puvun valmistus alkaa.

Puku saapuu n. 5-8 viikon kuluttua tilausvahvistuksesta, jolloin asiakas pääsee sovittamaan pukua. Mikäli puku kaipaa vielä muutoksia, tekee vaatturi ne ennen puvun luovutusta.

Puvut valmistuvat yhteistyössä ruotsalaisen Cavalieren kanssa.


Mittapaita

Mittapaita

Hübscher on sveitsiläinen mittapaitavalmistaja vuodesta 1949 lähtien ja käyttää paidoissaan laadukkaita puuvillakankaita. Kangasvalikoima on laaja ja paitoihin on saatavilla paljon erilaisia yksityiskohtia. Kaulus- ja kalvosinmalleja on useita. Valittavina on mm. paljon erilaisia nappeja, lankojen värejä, erilaisia kontrastikankaita, saatavilla myös käsin tehdyt napinlävet. Nimikirjaimet sisältyvät hintaan ja kirjoitustyylin voi valita. Toimitusaika on 4 viikkoa.